Bölüm Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Adem Arslan
Çocuk Gelişimi Programı
Tarihçe
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümünde Çocuk Gelişim Programı olarak açılmıştır. 2011-2012 eğitim öğretim döneminde Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümünün açılmasıyla Çocuk Gelişimi Programı bu bölüm bünyesine alınarak ilk öğrencilerini alıp faaliyete başlamıştır. Programımız birinci öğretim ve 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ikinci öğretimi de açılıp yürütülecektir.
Kazanılan Derece
Mezun olan öğrencilere Çocuk Gelişim alanında ön lisans diploması verilir. Kamu ve özel sektörde eğitmen yardımcısı olarak çalışabilmektedir. EQF Düzey 5 Kısa Seviye (Önlisans).
Kabul Koşulları
Kız Meslek liselerinin;“Çocuk Gelişimi” bölümlerinden mezun olanlar ön lisans programlarına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ÖSYS sınavından başarılı olmak.
Üst Kademeye Geçiş
Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde; Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi Öğretmenliği ve Çocuk Gelişimi lisans programına dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de 30 iş günü yaz stajı uygulamasının yapılması mezuniyet için şarttır.
İstihdam Olanakları
Program mezunları, kamu kuruluşları ile özel sektöre ait kreş, anaokulu, gündüz bakım evleri ve rehabilitasyon merkezlerinde iş bulabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavlarına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavın katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait en çok iki dersten bütünleme sınavına girebilir.
Adı Soyadı | Anabilim Dalı | Eposta | Dahili |
---|